Gjashtë javë pasi liderët europianë u mblodhën për herë të fundit në Bruksel, ata do të mblidhen sërish në një samit që do të zgjasë.

Lufta në Ukrainë është në krye të axhendës (megjithëse tensionet midis Francës dhe Gjermanisë për energjinë bërthamore dhe motorët me djegie janë të mëdha) dhe Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, António Guterres, do t’i bashkohet samitit në ditën e parë.