Çdo përpjekje ukrainase për të marrë gadishullin e Krimesë do të ishte bazë për Rusinë që të përdorte “çdo armë” kundër Kievit si përgjigje, ka thënë ish-presidenti rus Dmitry Medvedev sipas agjencisë së lajmeve Interfax.

Duke folur për luftën sot, Medvedev tha gjithashtu se Rusia nuk po planifikonte të hynte në një konflikt të drejtpërdrejtë me NATO-n dhe përsëriti retorikën se Kremlini ishte i interesuar të zgjidhte krizën e Ukrainës përmes bisedimeve.

Në fillim të kësaj jave, z. Medvedev, i cili aktualisht është zëvendës-sekretar i Këshillit të Sigurimit të Rusisë, tha në komentet video për gazetarët se marrëdhëniet e Rusisë me Perëndimin kishin arritur në fund të të gjitha kohërave.I pyetur nëse kërcënimi i një konflikti bërthamor ishte zbutur, ai pohoi se ai “ishte rritur”.

Çfarë ndodhi në Krime?

Në vitin 2014, Rusia aneksoi ilegalisht Krimenë pas një referendumi të diskutueshëm dhe të refuzuar ndërkombëtarisht. Në vitin 2014, Rusia aneksoi ilegalisht Krimenë pas një referendumi të diskutueshëm dhe të refuzuar ndërkombëtarisht.

Presidenti Vladimir Putin këmbënguli se Rusia aneksonte Krimenë për të mbrojtur rusët etnikë nga “ekstremistët e ekstremit të djathtë”.Krimea fillimisht ishte pjesë e Perandorisë Ruse, por në vitin 1954 udhëheqësi sovjetik Nikita Hrushovi transferoi gadishullin e Krimesë në Ukrainë.Presidenti Vladimir Putin këmbënguli se Rusia aneksonte Krimenë për të mbrojtur rusët etnikë nga “ekstremistët e ekstremit të djathtë”.Krimea fillimisht ishte pjesë e Perandorisë Ruse, por në vitin 1954 udhëheqësi sovjetik Nikita Hrushovi transferoi gadishullin e Krimesë në Ukrainë. REL