Kryeministri Edi Rama ka reaguar i shqetësuar se përse SHBA në deklaratën zyrtare lidhur me marrëveshjen e arritur në Ohër, e ka cilësuar si një dakordësi e arritur mes ‘Beogradit dhe Prishtinës. Sipas Ramës, OKB do duhet të jap shpjegime që nuk i ka quajtur Kosovë dhe Serbi. Për këtë arsye, kreu i qeverisë, thekson se duhet të japin sqarime menjëherë.

“Beogradi dhe Prishtina’?! Një gabim serioz apo një lapsus. Emërtimi zyrtar i saj është “Marrëveshja drejt normalizimit të marrëdhënieve Kosovë-Serbi” dhe do të ishte e papranueshme nëse SG nuk e ka përdorur qëllimisht emërtimin e duhur. Ju lutem, jepni menjëherë sqarim.”, shkruan Rama.