I fshehur thellë në pyllin Rold të Danimarkës veriore, një bunker bërthamor tepër sekret, hapet për herë të parë për t’u vizituar nga qytetarët e thjeshtë, duke hedhur dritë mbi kohën gjatë Luftës së Ftohtë.

Streha nëntokësore, ku gjithçka është ende e paprekur si në një kapsulë kohe, është kthyer në muze mes frikës së ringjallur në Evropë për një konflikt bërthamor pas pushtimit rus të Ukrainës.

Bunkeri u ndërtua midis viteve 1963 dhe 1968 me insistimin e NATO-s, pas testeve bërthamore sovjetike dhe krizës së raketave Kubane.

I quajtur “Regan West”, ai ishte projektuar për të strehuar qeverinë daneze dhe monarkun në rast të luftës bërthamore.