Armët perëndimore nuk do të godasin Rusinë. Presidenti ukrainas, Zelensky, siguroi kancelarin gjerman, Scholz, i cili e raportoi këtë në një intervistë për Bild am Sonntag.

Rreth 40 për qind e qytetarëve të Odesës në Ukrainën jugore nuk kanë energji elektrike. Kështu deklaroi kryeministri i Ukrainës Denys Shmygal duke shpjeguar se në qytet janë dërguar gjeneratorë të energjisë. “Në qytet, deri në 40% e konsumatorëve (ekuivalente me 280,000 njerëz) janë ende pa energji elektrike.

Si rezultat, gjeneratorë të fuqishëm janë dërguar në Odessa për të ndihmuar në furnizimin me infrastrukturën kritike dhe për të lidhur më shumë konsumatorë me energjinë elektrike.”- thuhet në njoftim.