Rescuers search for survivors at a collapsed building after a powerful earthquake struck Turkey's western coast and parts of Greece, in Izmir, on October 30, 2020. - A powerful earthquake hit Turkey and Greece on October 30, killing at least six people, levelling buildings and creating a sea surge that flooded streets near the Turkish resort city of Izmir. (Photo by MERT CAKIR / AFP) / Turkey OUT (Photo by MERT CAKIR/AFP via Getty Images)

Të vdekurit nga tërmeti në Siri dhe Turqi mund të arrijnë në dhjetë mijë. Ky është parashikimi dramatik i Shërbimit Gjeologjik të Shteteve të Bashkuara (Usgs), sipas të cilit do të kishte 47% probabilitet që viktimat të jenë midis njëmijë dhe dhjetë mijë, 20% se ato janë midis dhjetë mijë e 100 mijë e 27 % që janë midis 100 dhe një mijë.

Vlerësimet e USGS bazohen në të dhënat historike të tërmeteve në rajon, popullsinë dhe cenueshmërinë e strukturave në zonat më të goditura. Dëmet mund të arrijnë nga një miliard deri në dhjetë miliardë dollarë.