Premier League ka hapur një hetim ndaj Man.City për shkelje të rregullave të Fair Play Financiar dhe jo vetëm. Klubi i sheikëve akuzohet për mbi 100 shkelje gjatë sezoneve 2009/10 dhe 2017/18.

Shkelje me kontratat e transferimeve, hyrje të buxhetit, apo shkelje të kushteve ndaj futbollistëve minoren.

Nëse këto akuzat vërtetohen, Man.City rrezikon një dënim shumë të rëndë, nga heqja e pikëve në kampionat, përjashtim nga Premier League dhe deri në heqjen e titujve në Premier League, FA Cup dhe Carabao Cup.