Ish-deputetja e Partisë Demokratike, Lajla Përnaska deklaroi në një intervistë për Euroneës Albania, se do të kandidojë për Bashkinë e Tiranës.

Përnaska nuk është një emër i panjohur në Tiranë, veccanërisht në radhët e demokratëve.
Me origjinë nga Tirana, Lajla Përnaska ka lindur dhe banon në Tiranë. Ajo ka një profil profesional në politikëbërje dhe ligjvënie në fushën e shëndetësisë dhe atë sociale.
E angazhuar ne fushen publike si aktiviste e shoqerise civile si dhe ne jeten politike ne vend, qe prej 1995.

Eksperienca Parlamentare

Zgjedhur Anetare e Kuvendit te Shqiperise, 2005 – 2013 (Legjislatura XVII dhe XVIII)

2006 – 2013 Council of Europe, Zv. Presidente e grupit politik te PPE (Partite Popullore Europiane). Lajla Pernaska me Jean Claude Mignon, President i Asamblese Parlamentare (2012 – 2014).
Anetare e Komisionit te Jashtem, Anetare e Komisionit te Shendetesise, Kryetare e NenKomisionit per Barazine gjinore dhe ceshtjet e te Miturve.
Anetare e Delegacionit te perhershem Parlamentar ne Asamblene Parlamentare te Keshillit te Europes (2005 – 2013)
Zgjedhur Kryetare e Komisionit te Shendetesise dhe Ceshtjeve sociale, ne Asamblene Parlamentare, Keshilli i Europes, (2007 – 2008).
Anetare e Byrose parlamentare te Keshillit te Europes.
Perfaqesuese ne KiE, per programin Kundra dhunes ne Familje (2006 – 2013).
NenKryetare e Nenkomisionit per te miturit, KiE (2009 – 2011).
Zv. Presidente e Grupit te PPE (Partite Popullore Europiane), ne Keshillin e Europes (2009 – 2013).

Eksperienca Politike

Anetare e Kryesise se LDGSH, prane PD (1995 – 1998).
Drejtuese e Departamentit te Ceshtjeve Sociale prane PD (1999 – 2001).
Anetare e Kryesise se PD, Dega Tirane (nga 2009).
Anetare e Keshillit Kombetar te PD (nga 2010).
Anetare e Kryesise se PD (nga 2011).
Koordinatore dhe perfaqesuese ne Kuvend per Njesine Nr.2, Qarku Tirane (2005 – 2013).

Arsimimi
1980. Shkolla e Mesme e Pergjithshme “Ismail Qemali”, Diplome (Medalje e Arte).
1980 – 1985. Fakulteti i Mjekesise, Universiteti i Tiranes, Diplome (Rezultat i larte).
1989 – 1993. Pediatri e Pergjithshme (ES), Universiteti Universitetin “René Descartes” , Paris, France.

1997 – 1999. Shendet Publik, Politika shendetesore e zhvillimi. Diploma (DIS) -Universiteti Henry Poincare, France.
2005 – 2007. Studime Europiane (Master) në Politikat Shëndetësore dhe të Zhvillimit, Univeristeti i Tiranes, si dhe bën studime per Marrëdhënie Ndërkombëtare në Francë në vitin 2006.