Të gjithë mund ta pranojmë se dhjami i barkut është më i vështiri për të humbur. Dhe ka shumë arsye pse njerëzit luftojnë me yndyrën e barkut, duke përfshirë dietën e dobët, mungesën e stërvitjes, mungesën e gjumit, gjenetikën dhe stresin. Ndërsa të gjithë këta faktorë kontribuojnë në shtimin e peshës, shkaku më i zakonshëm i yndyrës në bark është ushqyerja e dobët. Ideja e përdorimit të lëngut për të humbur peshë nuk është e re dhe ka kohë që po përhapet.

Por në vend që të ndiqni një dietë të lëngshme, duke përfshirë disa lëngje të freskëta në vaktet tuaja të përditshme për të përshpejtuar humbjen e peshës. Lëngjet e freskëta janë një mënyrë e mrekullueshme për të konsumuar një sërë vitaminash, mineralesh, fibrash dhe antioksidantësh që të gjitha ndihmojnë në përshpejtimin e metabolizmit tuaj dhe ju mundësojnë të digjni më shumë kalori. Këto lëngje për humbje peshe ofrojnë një sërë avantazhesh shtesë shëndetësore, përveç që ju ndihmojnë të humbni peshë. Me këtë u tha, është gjithashtu thelbësore të hani shumë ushqime të shëndetshme nëse doni të humbni peshë, e ndjekur nga një rutinë e duhur ushtrimesh. Këtu janë 5 lëngje frutash dhe perimesh që duhet t’i provoni të paktën një herë për të djegur dhjamin e barkut

Lëng molle me karota. 200 gr mollë, 200 gr karota, 1 lugë xhenxhefil

Kube akulli

Qëroni karotat dhe i prisni vertikalisht pasi t’i keni pastruar dhe përgatitur. Qëroni mollët dhe i prisni në copa. Përziejini të gjithë përbërësit në një blender, duke përjashtuar kubat e akullit. Për shije, shtoni pak kripë rozë. Përziejini derisa të bëhet e lëmuar dhe kullojeni nëse dëshironi. Shtoni kube akulli nëse është e nevojshme.

Lëng panxhari
1 filxhan panxhar, i copëtuar, 1/2 inç xhenxhefil i freskët, 5-6 gjethe pudina, 1/2 lugë kripë e zezë, 1/2 lugë mjaltë, 1/2 lugë çaji lëng limoni, 1 gotë ujë. Përzieni xhenxhefil, gjethet e pudinës dhe panxharin e grirë në blender. Përziejini përsëri pasi shtoni ujë, kripë të zezë, lëng limoni dhe mjaltë. Në një gotë të gjatë shërbejeni pasi t’i kulloni. Konsumojeni menjëherë.