Disa njerëz ëndërrojnë gjithmonë të gjejnë personin që do t’ju rrëmbejë zemrën. Ata kanë një fantazi të një romance përrallore dhe presin gjithë jetën për të takuar dikë të veçantë. Nga ana tjetër, ka njerëz të tjerë që kanë një frikë të natyrshme për të rënë në dashuri. Ata ndjejnë frikë të jenë vetvetja përballë dikujt dhe i tremben lëndimit.

Sipas astrologjisë, janë 3 shenja të zodiakut që kanë një lloj fobie për të rënë në dashuri me dikë:

Luani

Njerëzit që i përkasin këtyre shenjave të zodiakut janë individë të sigurt në vetvete, por kanë frikë nga thyerja e zemrës. Ata nuk u besojnë plotësisht njerëzve dhe nuk i përkushtohen me gjithë zemër dikujt.

Virgjëresha

Virgjëreshat kanë frikë të bien në dashuri. Ata kanë probleme besimi dhe mendojnë se personi tjetër mund t’i tradhtojë ose të luajë me ndjenjat e tyre.

Shigjetari

Shigjetarët njihen si të qetë dhe aventurierë, por kur bëhet fjalë për çështjet e zemrës, ata janë të frikësuar dhe të tërhequr.