Debati me Armaldon duket se Valbonën e ka prekur shumë. Gjatë orëve të mbrëmjes, Valbona është shprehur se nuk ndihet mirë, dhe se kërkon edhe të largohet. Armaldo e ka shpjeguar se zgjedhja që ka bërë te “Kutia e Pandorës”, e ka bërë për lojë.

Armaldo: Po bëra më debat me ty, marr valixhen iki nga shpia

Valbona: Jo mo, ti je i lirë të bësh debat.

Armaldo: Po nuk bëj unë debat kot.

Amos: O Boni, po ça të ka mërzit te Maestro, thuaje?

Valbona: Po se është kapur me mu.

Amos: Po ku e parë ti, që ai është kapur me ty?

Olta: Jeni keqkuptuar.

Valbona: Është i dyti rast.