Analisti Milaim Zeka thotë se në Shqipëri nuk ka drejtësi, madje nuk ka ekzistuar.

Në një intervistë për Euronews Albania, Zeka u shpreh se nëse do të kishte drejtësi, ish-kryeministri Sali Berisha do ishte arrestuar për çështjet si Gërdeci, 21 janari apo edhe lufta civile e vitit 1997.

“Po të kishte drejtësi në Shqipëri, do duhej arrestuar Sali Berisha me gjithë ata të tjerët për Gërdecin, për 21 janarin. Kush u arrestua në Shqipëri për luftën civile të 1997-s? Ne po flasim për drejtësi në Shqipëri?

Nuk ka eksiztuar drejtësia në Shqipëri, as një Kosovë. Kush e ka shëmtuar më së shumti drejtësinë kosovare? EULEX-i dhe UNMIK-u, prandaj nda duhen amerikanët”, theksoi ai.