Vazhdon kontrolli për kamerat e sigurisë edhe lagjet e qytetit të Vlorës. Janë gjetur në disa kamera të cilat nuk janë pjesë e bashkisë apo policisë por të vendosur nga eksponentë.

Janë hequr katër kamera deri tani, ndërkohë që kontrolli vijon nga 5 grupe të ndryshme.

Bëhet fjalë për Kamera të vendosura në një bllok pallatesh, ku banon ndonjë eksponent i krimit të organizuar, apo nëpër rrugë dhe askush nuk ua di ‘pronarin’. Zona e ‘Lungomares’ apo edhe Selenica shikohen si zona më problematike.