SHBA pritet të shpallë sot një paketë të re sanksionesh kundër Rusisë dhe Kinës, kjo për shkak të përdorimit të dronëve të blera në Iran për të sulmuar Ukrainën.

Sipas gazetës ‘Wall Street Journal’, Uashingtoni synon masat e reja e abuzimit të të drejtave të njeriut si në Rusi ashtu edhe në Kinë, e cila po e bën këtë gjë në veçanti për të goditur zyrtarët e qeverisë, ushtrinë dhe biznesin e akuzuar për korrupsion dhe për shkelje të të drejtave të njeriut, raportojnë mediat e huaja.

Duke cituar burimet e veta të mirëinformuara, Wall Street Journal, shpjegon se sanksionet do të ndikojnë gjithashtu në mbështetjen e Pekinit për peshkimin e paligjshëm në Paqësor.