Samiti i BE në Tiranë, për kryeministrin e Holandës Rutte për Report TV tregon se BE është në krah të Ballkanit për përballimin e sfidave. Ai tha se BE e njëh ambicien e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut për negociata, por thekoi se tani Europa ka dhe çështje të tjera për të diskutuar, si lufta në Ukrainë.Arbër Hitaj: Cilat ishin konkluzionet e samitit, ato kryesore?
Mark Rutte: Ishte një takim fantastik. Shumë më i mirë se ai i 6 muajve më parë kur u takuam në Bruksel, kur ishte një atmosferë negative, por këtu ishte shumë pozitive. Fakti që e kemi filluar procesin me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, është hap i mirë. Por ka shumë çështje që hanë diskutim, si emigrantët, sanksionet, qasja ndaj luftës në Ukrainë. Si ta ndihmojmë Ballkanin Perëndimor, në sigurinë energjitike, që do të japim para.
Arbër Hitaj: Faleminderit
Mark Rutte: Faleminderit juve.