Ish-deputeti demokrat Fatbardh Kadilli tha në “Now me Erla Mëhillin” se nëse opozita zgjedh si arbitër Bashkimin Europian duhet të pranojë edhe kur i jep “karton të kuq”.

“Nëse e parodizojmë protestën e opozitës tregojmë “erdoganizëm” apo çfarë të duash, tipare autoritarizmi, parodizomi me shëmbëlltyra të filmave të realizmit socialist, tip Nuri Beu e të tjera, mund të bëjnë për të qeshur njerëzit, por detyra e kryeministrit që i ngjan atij Fotaqit prefekt nuk është që të vazhdojë të bëjë koncert. Ne na duhet një Shqipëri që bën butaforinë e BE-së” – u shpreh Kadilli.

Ai shtoi se ka raporte që bëjnë të qartë gjendjen e korrupsionit dhe niveleve të krimit në Shqipëri.