Ukraina rrëzoi shumicën e raketave në një valë të re të sulmeve ruse, sipas presidentit Volodymyr Zelensky. Mbrojtja ajrore e Ukrainës arriti të marrë më shumë se 30 raketa ruse nga qielli. Në qytetin e Odessa në jug të Ukrainës, megjithatë, të paktën dy infrastruktura u prekën, sipas autoriteteve.

Për shkak të ndërprerjeve të energjisë elektrike ka dështuar furnizimi me ujë dhe ngrohja qendrore në qytetin port. Alarmi ajror mbeti në fuqi për gati tre orë në të gjithë Ukrainën. Zelensky tha në një video se riparimet e dëmeve tashmë kishin filluar. Në të njëjtën kohë, presidenti siguroi: “Populli ynë nuk dorëzohet kurrë”.

Rusia ka nisur një luftë kundër Ukrainës fqinje që nga fundi i shkurtit. Pas pengesave ushtarake, Moska ka bombarduar masivisht infrastrukturën energjetike të Ukrainës me raketa tetë herë që nga tetori. Pjesa më e madhe e vendit tani ka energji elektrike vetëm me ndërprerje.