Nuk ka asnjë justifikim për tradhtinë bashkëshortore, pavarësisht nëse është faji i burrave apo grave.

Nëse vjen deri te pika që doje dikë tjetër, zgjidhja më e mirë do të ishte t’i jepte fund marrëdhënies me personin për të cilin nuk ke më të njëjtat ndjenja.

Fatkeqësisht, shumë prej tyre nuk janë të sinqertë me veten ose nuk janë mjaft të pjekur, kështu që bien në mashtrime.

Shpesh mund të dëgjohet mendimi se meshkujt janë më të pabesë, ndërsa femrat vendosin të tradhtojnë vetëm kur kanë një arsye të fortë. Por çfarë thonë studimet?

Duke gjykuar nga rezultatet e një numri të madh kërkimesh, përgjigja është se femrat më të bukurra janë më të pabesa.

Sipas statistikave, femrat kanë mesatarisht 2.3 të dashuruar, ndërsa meshkujt 1.8. Një studim i vitit 2012 me 4000 njerëz zbuloi se gratë kanë më shumë gjasa të kryejnë tradhti bashkëshortore.

Këto përfundime u arritën nga një hulumtim i kryer pas vitit 2012, por u zbulua se burrat janë më pak të zemëruar dhe të gatshëm për t’i dhënë fund marrëdhënies nëse partneri i tyre i tradhton.

Femrat ndiejnë më shumë zemërim kur mësojnë se partneri i tyre ka qenë i pabesë dhe ka më shumë gjasa që t’i japin fund lidhjes kur mësojnë për tradhtinë.