“Ne jetuam përtej mundësive tona për t’u bërë numri 1. Ishin rreziqe të mëdha të marra persiper” Këto janë fjalët që i atribuohen presidentit të bordit të drejtorëve të Juventusit, Andrea Agnelli, në një “përmbledhje minutash” të një takimi të datës 24 prill 2020 me menaxherin Vincenzo Ampolo. Dokumenti është ndër dokumentet e hetimit nga prokuroria e Torinos, siç raporton AGI.

Është 24 Prill 2020, Italia në izolim në mes të stuhisë pandemike. Edhe për drejtuesit e lartë të Juventusit, i cili mblidhet për të diskutuar situatën financiare në kuadër të Covid-it, këto janë momente delikate siç shihet nga përmbledhja e takimit që Ampolo i bashkëngjit në një mesazh dërguar Pavel Nedved, Fabio Paratici, Federico. Cherubini dhe Stefano Bertola.

“Me interes – vërejnë hetuesit – konsideratat që i atribuohen në procesverbal kryetarit të bordit të drejtorëve”. Ja teksti i plotë i shënimeve: “Në takimin e sotëm u ndërgjegjësuam për momentin e vështirë ekonomik. Ne jetuam përtej mundësive tona për t’u bërë numri 1. Rreziqe të mëdha të ndërmarra. Më pas erdhi Covid 19. Deri më 30 qershor siguruam pagat e pagueshme nga kompania. Pavarësisht një humbjeje kontabël prej 220 milion euro”.

“Ne duhet të ristrukturojmë prodhimin tonë d.m.th. lojtarët. Duhet ta kemi parasysh këtë dhe të veprojmë. Le të marrim 10-15 ditë për të punuar secili më vete. Sillni makinën në nivelin e qëndrueshmërisë për të jetuar pa operacione të jashtëzakonshme. Operacione me fat: AuCap para Covid dhe marrëveshja e lojtarit”.

Agnelli gjithashtu do të kishte shprehur konsiderata për klubet e tjera. “Barca, Juve dhe PSG janë klubet me vështirësitë më të mëdha për momentin. Real dhe Bayern janë kompanitë e vetme të shëndetshme për momentin”. Ai e mbyll me një konsideratë për ndërgjegjësimin e Giorgio Chiellini-t, i cili “e di se nëse nuk luajmë deri më 21 mars, ata do të duhet të heqin dorë nga pagat”.