Drejtuesi i ekstremit të majtë në Peru, Pedro Castijo, ka bërë grusht shteti dhe e ka shpallur veten president.

Castijo njoftoi se ka shpërndarë Kongresin dhe gjyqësorin, dhe në vend të këtyre dy institucioneve do të vendoset me dekret presidencial.

Gjithashtu në Peru është vendosur shtetrrethim dhe është shpallur gjendja e jashtëzakonshme.