Elon Musk humbi përkohësisht ‘titullin’ e tij si njeriu më i pasur në botë pasi aksionet e Tesla ranë dhe Twitter u ble për 44 miliardë dollarë. Sipas Forbes, familja e Bernard Arnault, baronit të modës dhe CEO i shtëpisë së mallrave luksoze LVMH, për pak kohë mori kryesimin me një pasuri prej 185.3 miliardë dollarësh.

Musk ka mbajtur vendin e parë në listën e Forbes që nga shtatori 2021 dhe aktualisht pasuria e tij, pjesa më e madhe e së cilës është e lidhur me aksionet e Tesla-s, ka rënë në rreth 185.7 miliardë dollarë. Vihet re se më parë, njeriu më i pasur në botë ishte themeluesi i Amazon, Jeff Bezos.

Aksionet e Tesla kanë humbur rreth 47% të vlerës së saj që nga prilli, kur Musk bëri një ofertë për të blerë Twitter. Pasuria e tij që atëherë është tkurrur me rreth 70 miliardë dollarë. Pasuria e Musk ra nën 200 miliardë dollarë më 8 nëntor pasi investitorët u kënaqën në një shitje masive të aksioneve të Tesla-s, pasi ata shqetësoheshin për të ardhmen e prodhuesit të automjeteve, ndërsa CEO i saj do të ishte i zënë në Twitter.