RFEF (Federata Mbretërore e Futbollit Spanjoll) njoftoi këtë të enjte largimin e Luis Enriques nga posti i trajnerit, të cilin e mban që nga viti 2018, kur pas Kupës së Botës në Rusi, ai pasoi Fernando Hierro, i përkohshëm i zgjedhur në postin e trajnerit.

Komunikimi zyrtar nga organizata vjen as 48 orë pas eliminimit zhgënjyes spanjoll ndaj Marokut, me penallti, në 1/16 e Botërorit të Katarit.
Vitin e kaluar, me rastin e Euro-2020, RFEF (Federata Mbretërore e Futbollit Spanjoll) njoftoi këtë të enjte largimin e Luis Enriques nga posti i trajnerit, të cilin e mban që nga viti 2018, kur pas Kupës së Botës në Rusi, ai pasoi Fernando Hierro, i përkohshëm i zgjedhur në postin e trajnerit. Komunikimi zyrtar nga organizata vjen as 48 orë pas eliminimit zhgënjyes spanjoll ndaj Marokut, me penallti, në 1/16 e Botërorit të Katarit.
Vitin e kaluar, me rastin e Euro-2020, Luis Enrique udhëhoqi Spanjën deri në gjysmëfinale, ku edhe me penallti humbi nga kampionia Italia. Në total, Luis Enrique bëri 40 paraqitje si trajner, duke shtuar 23 fitore, 12 barazime dhe 5 humbje.

Luis de la Fuente, trajneri U21, duhet të jetë pasardhësi i tij në krye, në mënyrë që të fillojë përgatitjet për kualifikimin në Euro-2024 (Spanja është në grupin A, me Gjeorgjinë, Qipron, Skocinë dhe Norvegjinë). Luis Enrique udhëhoqi Spanjën deri në gjysmëfinale, ku edhe me penallti humbi nga kampionia Italia. Në total, Luis Enrique bëri 40 paraqitje si trajner, duke shtuar 23 fitore, 12 barazime dhe 5 humbje. Luis de la Fuente, trajneri U21, duhet të jetë pasardhësi i tij në krye, në mënyrë që të fillojë përgatitjet për kualifikimin në Euro-2024 (Spanja është në grupin A, me Gjeorgjinë, Qipron, Skocinë dhe Norvegjinë).