Personat me grupin e gjakut 0 kanë organizmin më rezistent. Ata kanë më pak shanse të vuajnë nga sëmundje kardiovaskulare, si goditje në tru dhe infarkt. Gjithashtu, në mesin e tyre ka edhe pacientët me Alzheimer, si dhe janë rezistent ndaj kancerit të pankreasit dhe stomakut. Pse grupi i gjakut 0 është më i shëndetshmi? Sepse gjaku i këtij grupi përmban më pak molekula që mund të shkaktojnë mpiksjen e gjakut, dhe sulmet në zemër dhe goditjet në tru shpesh shkaktohen nga mpiksja e gjakut. Përveç kësaj, ajo që është e mirë për zemrën është e mirë për trurin dhe shumë faktorë rreziku për sëmundjet kardiovaskulare janë gjithashtu faktorë rreziku për sëmundjet mendore.