A cashier counts out 500 Euro notes in The American Express bureau de change on Haymarket in London 12 December 2001. The first Euro notes have arrived in the UK and are now being distributed throughout the offices. The Euro notes however will not become legal tender until 1st January, replacing the 12 familiar countries including the French franc, German mark and Spanish peseta. The 500 denomination note has caused controversy about criminals being able to transport large amounts of cash relatively easily. AFP PHOTO Adrian DENNIS

Një shqiptar në Kanada ka fituar një milion dollarë në shortin Lotto Max më 18 tetor. Gazmen Hashani, baba i tre fëmijëve kontrolloi dy herë për t’u siguruar saktë nëse kishte fituar kur skanoi biletat e tij, raporton Global News. “Bileta e fundit që kontrollova thoshte 1 milion dollarë”, tha 49-vjeçari.

“Nuk mund ta besoja dhe e skanova edhe dy herë të tjera. Kur tha të njëjtën gjë, e futa shpejt biletën në xhep”. Hashani shkoi në shtëpi dhe priti të vinte gruaja e tij për të ndarë lajmin. “Kur i thashë se fitova 1 milion dollarë, ajo filloi të dridhej.
Ajo ishte shumë e lumtur dhe e emocionuar për familjen tonë”, tha ai. Ai shtoi se ka në plan t’i përdorë paratë e fituara për të bërë një paradhënie për një shtëpi. “Trupi dhe mendja ime ndihen të qetë – një ndjenjë që nuk e kam përjetuar kurrë më parë”, tha ai.