SHBA dëshiron të rifillojë dialogun me Moskën për stabilitetin strategjik, kjo u bë e ditur nga ambasadorja e Shteteve të Bashkuara në Rusi, Elisabeth Rood, në një intervistë për “RIA Novosti”, në të cilën ai kujtoi se në të ardhmen e afërt do të mbahet një takim i komisionit konsultativ dypalësh për zbatimin e Traktatit për reduktimin dhe kufizimin e armëve sulmuese strategjike (START).

“Presidenti Joe Biden ka qenë shumë i qartë në lidhje me angazhimin e tij ndaj bisedimeve për të ruajtur kuadrin e kontrollit të armëve përtej afatit START në 2026. Dhe ne mbetemi të përkushtuar për arritjen e këtij qëllimi,” vuri në dukje Rood.

Ambasadorja kujtoi se në vitin 2021 presidentët e Shteteve të Bashkuara dhe Rusisë u takuan në Gjenevë, ku folën për “synimin për të krijuar një mekanizëm më të qëndrueshëm dhe të parashikueshëm”.

“Megjithatë, është e vështirë të imagjinohet vazhdimi i dialogut strategjik në këtë moment”, shtoi ajo.