Ish-kryeministri Sali Berisha në konferencën e përjavshme me gazetarët i pyetur nëse protesta e thirrur në datën 12 nëntor do të jetë e dhunshme ose jo dhe nëse do të ketë një pjesmarrje nga të gjitha trevat e vendit, Berisha tha se qytetarët mezi po e presin atë ditë.

Madej Berisha u këshilloi gazetarëve të bëjnë intervista në rrugë për të pyetur pikërisht qytetarët nëse do të marrin pjesë ose jo në protestë. Kamera e Dritare TV në vox popin e radhës pyeti pikërisht qytetarët nëse do të marrin pjesë në këtë protestë.

Të shumtë ishin ata që thanë se nuk do i bashkoheshin thirrjes së Berishës.