Situata nga moti i keq në Shkodër duket se është stabilizuar. Në raportin e nxjerrë nga bashkia e qarkut Shkodër thuhet se nga përmbytjet janë prekur 1685 hektarë tokë bujqësore. Rruga e Obotit dhe ujsjellësi ‘Oblika 1’ janë jashtë funksionit. Nga për,mbytjet janë evakuuar 26 familje, 99 persona në total kryesisht nga njësitë administrative: Guri i Zi (77 persona), Bërdicë (8 persona), Lagja nr4 (7 persona), Lagja nr 1 (7 persona). Ditën e djeshme duke u nisur nga përkeqësimi i situatës u evakuuan një numër i madh banorësh. 318 banorët të cilët u evakuuan ditën e djeshme jan rikthyer në banesa pas përmirësimit të situatës.

Të akomoduar në konvikt 3 familje ( 12 persona), ndërsa pjesa tjetër tek të afërmit.

Shtëpi me prezencë uji nga përmbytjet në oborre dhe në brendësi të banesave janë 5 në total në lagjen numër katër.

Bashkia Shkodër është në gatishmëri me të gjithë kapacitetet e veta njerëzore, logjistike dhe akomoduese për t’i ardhur në ndihmë popullatës të rrezikuar nga përmbytjet e shkaktuara nga reshjet e shiut dhe shkarkimet e hidrocentraleve.

Në qarkun e Shkodrës Forcat e Armatosura dje kanë evakuuar 318 banorë të cilët janë strehuar në konvikte apo pranë të afërmve të tyre. Gjithashtu janë evakuuar 57 krerë bagëtish.