Pala ruse ka informacione se terroristët në Siri po planifikojnë një sulm në bazën ajrore Hmeymim, Rusi me përdorimin e dronëve kamikaze, tha Oleg Yegorov, zëvendës shefi i Qendrës Ruse për Pajtimin e Palëve Kundërshtare në Siri.

“Sipas raporteve të marra nga Qendra Ruse për Pajtimin e Palëve Kundërshtare, militantët e grupeve terroriste të Jabhat al-Nusra dhe Partisë Islamike Turkistan po planifikojnë një sulm në bazën ajrore në Hmaymim me përdorimin e mjeteve ajrore luftarake pa pilot dhe dronëve kamikaze”, tha ai.

Sipas Yegorov, terroristët kanë mbledhur dhe pajisur një numër të madh dronësh me një rreze veprimi deri në 70 kilometra në punëtori pranë vendbanimit Herbet al-Jawz.

“Sipas një plani të supozuar të terroristëve, dronët kanë për detyrë të devijojnë sistemet ruse të mbrojtjes ajrore dhe të godasin objektet e bazës ajrore Hmeymim”, tha ai.