Përhapja e lisë së majmunëve vazhdon të përfaqësojë një emergjencë shëndetësore globale, e cila është niveli më i lartë i alarmit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, tha të martën Komiteti i Emergjencës i agjencisë së OKB-së.
Etiketa e OBSH-së, një “urgjencë e shëndetit publik me shqetësim ndërkombëtar (PHEIC)”, është krijuar për të shkaktuar një përgjigje të koordinuar ndërkombëtare dhe mund të zhbllokojë fondet për të bashkëpunuar në ndarjen e vaksinave dhe trajtimeve. OBSH tha në korrik se shpërthimi i lisë së majmunëve me përhapje të shpejtë përfaqësonte një emergjencë globale shëndetësore.