FILE Ñ Ukrainian soldiers fire a U.S.-supplied M777 howitzer at Russian positions in the Donetsk region of Ukraine on June 21, 2022. Some officials are concerned that pulling too many Ukrainian artillery specialists off the front lines for training could weaken Ukrainian defenses. (Tyler Hicks/The New York Times)

Sipas OKB-së, rreth 6600 civilë janë vrarë në Ukrainë që nga fillimi i pushtimit rus.

Nga një raport i publikuar nga Komisioneri i Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut, theksohet se këto janë vlerësime paraprake pasi shifrat mund të jenë më të larta.

Në mesin e 6.595 viktimave, thuhet në raport, janë 2.575 burra, 1.767 gra, 172 vajza, 206 djem dhe 37 fëmijë, si dhe 1.838 të rritur, gjinia e të cilëve ende nuk është identifikuar.