Komisioni Evropian (KE) publikoi çmimet për kufirin e propozuar të çmimit të gazit dhe naftës që do të konfirmohet në ditët në vijim, por të dyja janë në një nivel që është më shumë një gjest simbolik, sesa sanksioni dërrmues që shumë shpresonin se do të ishte i shpallur, raportojnë mediat e huaja.

Të mërkurën një diplomat i Bashkimit Evropian deklaroi se vendet e G7 po shikojnë një kufi të çmimit për naftën ruse të transportuar nga deti në rangun prej 65 deri në 70 dollarë për fuçi.

Ambasadorët e 27 vendeve të BE-së po diskutojnë propozimin me qëllim që deri në fund të ditës të arrijnë një qëndrim të përbashkët.

G7, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, BE-në dhe Australinë, janë planifikuar të zbatojnë kufirin e çmimit për eksportet detare të naftës ruse më 5 dhjetor.

Ky veprim do të jetë pjesë e sanksioneve që synojnë të ndëshkojnë Moskën për pushtimin e saj në Ukrainë.