Qëndrimi i saj ndaj jetës është realist. Asaj i pëlqen qëndrueshmëria. Ajo vlerëson vetëm ata njerëz që kanë vlera të caktuara në përputhje me mendimet e saj. Në jetë, atij nuk i pëlqen të humbasë kohë në situata joserioze ose të pavlera. Ajo është një realiste dhe një organizatore e shkëlqyer.

Në biznes, si në jetë, nuk dëshiron në asnjë mënyrë të tërheqë vëmendjen e të tjerëve. Punon me maturi dhe zell si një milingonë. Vetmia është streha e saj. Nuk mund të thuhet se është një optimiste e madhe, jeta është diçka shumë serioze për të. Ajo nuk pret gëzim të madh prej tij, nuk beson në asnjë mrekulli.

Një grua Bricjapi nuk është e lehtë për t’u fituar. Me të, dashuria nuk mund të vijë si një rrufe në qiell. Gratë Bricjap rrallë përjetojnë dashuri të madhe. Kur ajo dashuron, ose më mirë, kur vendos ta pranojë, zakonisht ndodh pas një njohjeje të gjatë me një mashkull. Dashuria lind dalëngadalë me të.

As koha dhe as ndarja fizike nuk mund ta shqetësojnë dashurinë e saj. Megjithatë, partneri i saj duhet të jetë sa më i durueshëm. Gratë Bricjap shpesh martohen kur arrijnë pjekurinë, më shumë për arsye se sa për pasion.