APPLE ka lëshuar një alarm urgjence për të gjithë përdoruesit – dhe ju nuk duhet ta injoroni atë. Të gjithë përdoruesit e iPhone duhet të hyjnë në cilësimet e tyre sa më shpejt të jetë e mundur. Aty do të gjeni një përditësim të papritur të iPhone: iOS 16.1.1. Ai përmban rregullime sigurie të krijuara për të ndaluar hakerat të marrin kontrollin e iPhone -it tuaj – duke vrarë aplikacione ose duke ekzekutuar kode të rrezikshme për t’ju spiunuar. Njihuni me 8 super risitë e iPhone 15 që pritet të dalë në treg në vitin 2023! ALARMI nga “Apple” për përdoruesit e iPhone: Kontrolloni “Ky përditësim përfshin rregullime të gabimeve dhe përditësime të sigurisë dhe rekomandohet për të gjithë përdoruesit,” shpjegon Apple . “Një përdorues në distancë mund të jetë në gjendje të shkaktojë mbyllje të papritur të aplikacionit ose ekzekutim arbitrar të kodit.” Ka dy të meta sigurie të rregulluara nga përditësimi, të dyja u zbuluan nga ekipi i Google Project Zero.

Përditësimi vjen vetëm disa ditë pas lëshimit të iOS 16.1, i cili përfshinte gjithashtu rregullime sigurie. Do të duhet që të kalojë më shumë sesa një vit derisa të marrim modelet e reja të iPhone 15 në shtator të vitit 2023, por ne kemi dëgjuar thashetheme prej muajsh tashmë. Duket sikur modelet e iPhone 15 mund të marrin përditësime më të dukshme nga sa pamë për iPhone 14, duke përfshirë veçoritë që shumë përdorues të iPhone kanë kërkuar prej vitesh. Një ndryshim emri? Mark Gurman i Bloomberg ka thënë se Apple mund të zëvendësojë versionin “Pro Max” të iPhone 15 me një model të ri “Ultra” të nivelit të lartë. Kjo do të ishte në përputhje me Apple Watch Ultra dhe mund t’i jepte Apple një justifikim për të kufizuar disa veçori në iPhone të nivelit më të lartë, si teknologjia e lenteve të periskopit. Analisti i Apple, Ming-Chi Kuo, ka thënë tashmë se lentet e periskopit mund të kufizohen në iPhone-in më të madh.