Përshëndetni kur hyni ose dilni nga vendi juaj i punës. Pyesni “si jeni?” dhe dëgjoni përgjigjen

Ndihmoni një koleg: më pak konkurrencë dhe më shumë bashkëpunim = punë më e mirë

Ofroni një buzëqeshje, por nëse doni edhe një kafe

Vendoseni veten në vendin e kolegut tuaj për 5 minuta (kjo vlen edhe për një klient, një punonjës, një epror). Do të zbuloni se ai është një qenie njerëzore, edhe nëse ndonjëherë nuk ju duket kështu

Numëroni deri në 10 përpara se të flisni kur situata është e tensionuar. Flisni mirë, komunikoni më mirë

Kërkoni zgjidhjen dhe jo faljen apo kokën turkun

Festoni arritjet tuaja dhe të të tjerëve. Ne punojmë më mirë kur meritat tona njihen

Vendosni një tavan për ankesat ditore: 10 minuta? 15 minuta? Pjesën tjetër të kohës, përdoreni më mirë!

Përdorni fjalët: “të lutem”, “më fal” dhe “faleminderit” në punë. Për një mjedis pune të këndshëm përdorni fjalë të mira

Tregoni një talent për ata që punojnë me ose për ju. Pse të vini në dukje vetëm të metat? Dhe nëse vërtet duhet ta bëni, kritikoni idenë ose projektin dhe jo personin.