Kim Kardashian ka rënë në ‘duart e drejtësisë’ pas një postimi në Instagram duke promovuar një aset kriptomonedhë që është kritikuar si një skemë e supozuar mashtrimi dhe ilegale.

“Komisioni i Letrave me Vlerë” SEC, njoftoi të hënën se ka akuzuar yllin e reality-shoët dhe influencueren e mediave sociale “për reklamimin në mediat sociale të një sigurie të aseteve kripto…pa zbuluar pagesën që ajo mori për promovimin”.

SEC tha se Kim “u pajtua të zgjidhë akuzat duke paguar 1.26 milionë dollarë gjoba dhe duke premtuar interes dhe bashkëpunim” me hetimin në vazhdim.

Kardashian i pagoi gjobat “pa pranuar apo mohuar gjetjet e SEC”, sipas agjencisë. Ajo gjithashtu ra dakord të mënjanohet nga promovimi i çdo titujsh kripto-aktive për tre vjet, shkruan “The New York Post.”

Kardashian ishte paguar 250,000 dollarë për të postuar një artikull për dhjetëra miliona ndjekësit e saj në Instagram, duke reklamuar kripto argumentet EMAX, monedhën dixhitale që u ofrua për shitje nga EthereumMax.

“Postimi i Kardashian përmbante një lidhje me faqen e internetit EthereumMax, e cila ofronte udhëzime për investitorët e mundshëm për të blerë tokenat EMAX. Ky rast është një kujtesë se, kur të famshëm ose influencues miratojnë mundësi investimi, duke përfshirë letrat me vlerë të aseteve kripto, kjo nuk do të thotë se ato produkte investimi janë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Ne inkurajojmë investitorët të marrin në konsideratë rreziqet dhe mundësitë e mundshme të një investimi në dritën e qëllimeve të tyre financiare. Rasti i Kardashian shërben gjithashtu si një kujtesë për të famshmit dhe të tjerët se ligji u kërkon atyre t’i tregojnë publikut se kur dhe sa paguhen për të promovuar investimin në letra me vlerë”- tha kryetari i SEC Gary Gensler.

Nga ana tjetër, një zëdhënës i Kardashian tha për The Post:

“Znj. Kardashian është e kënaqur që e ka zgjidhur këtë çështje me KSHZ-në. Kardashian bashkëpunoi plotësisht me KSHZ-në që nga fillimi dhe ajo mbetet e gatshme të bëjë gjithçka që mundet për të ndihmuar KSHZ-në në këtë çështje. Ajo donte ta merrte këtë çështje pas saj për të shmangur një mosmarrëveshje të zgjatur. Marrëveshja që ajo arriti me KSHZ-në i lejon asaj ta bëjë këtë në mënyrë që ajo të mund të ecë përpara me ndjekjet e saj të ndryshme të biznesit.”