Ikja e mijëra mjekëve përkeqëson deficitin e specialistëve në Spanjë. Qeveria po planifikon të rrisë numrin e vendeve në karrierë deri në 15% përballë pensioneve masive, por pavarsisht kësaj, 18,000 mjekë ikën në 10 vitet e fundit.

Këta 18 mijë mjekë të arsimuar në Spanjë kanë shkuar për të provuar fatin jashtë vendit, të tunduar nga pagat shumë më të larta dhe kushtet e punës me të cilat është e vështirë të konkurrosh. Një eksod që bën të veten veçanërisht në kujdesin parësor: 6000 mjekë të familjes mungojnë, veçanërisht në zonat rurale, sipas Forumit të Kujdesit Parësor. Pështatati në shqip, Lexo.al. Marrë nga El Pais. https://elpais.com/educacion/universidad/2022-10-17/la-fuga-de-al-menos-18000-licenciados-en-medicina-en-diez-anos-agrava-el-deficit-de-especialistas-en-espana.html