Nisma e Bashkisë së Tiranës për “Ditën pa makina”, është reflektuar edhe në përmirësimin e cilësisë së ajrit. Kryetari i Bashkisë, Erion Veliaj, ka publikuar të dhënat për kryeqytetin shqiptar, ku cilësia e ajrit në Tiranë vlerësohet shumë e mirë me 9.

Ndërkaq, një vëmendje, Bashkia e Tiranës i ka kushtuar dhe transportit alternativ, duke përfshirë jo vetëm autobusët elektrikë, por dhe shtrirjen e korsive të biçikletave.