Platforma e mediave sociale në pronësi të Meta, Instagram, raportohet se po përballet me probleme në versionet e saj të aplikacionit dhe desktopit. Sipas raporteve të përdoruesve të verifikuara nga TechCircle, furnizimi i Instagram në aplikacionet e tij iOS dhe Android nuk po ngarkohet. Në momentin që tentojnë të hyjnë në Instagram, përdoruesit përballen me një njoftim nga Instagrami se llogaria e tyre është mbyllur.

Një frekuencë në rritje për këtë problem është vërejtur në gjurmuesin e shërbimeve të teknologjisë publike, Down Detector në 24 orët e fundit. Ndërkohë faqet e mëdha po vërejnë se qindra followers po i ikin në pak minuta gjë që është mjaft shqetësuese për individ të cilët e kanë këtë rrjet edhe fitimprurës apo punën e tyre të parë