Ambasada italiane në Moskë ka këshilluar shtetasit italianë të konsiderojnë nëse do të largohen nga Rusia, në një deklaratë të lëshuar të enjten. Ambasada italiane lëshoi ​​një alarm të enjten duke u kërkuar të gjithë qytetarëve të saj në vend që të largohen nëse qëndrimi i tyre nuk është i nevojshëm. Këshilla vjen në dritën e “zhvillimeve më të fundit në mjedisin ndërkombëtar dhe vështirësisë në rritje në lidhjet ajrore dhe rrugore jashtë Rusisë.” “Po bëhet gjithnjë e më e vështirë të udhëtosh nga ajri nga Federata Ruse në Itali dhe vende të tjera të treta”, tha ambasada.

“Në veçanti, ka një rritje dramatike të kostos tashmë të lartë të biletave të shitura nga linjat ajrore këto ditë dhe ka raporte për radhë të gjata në disa pika kufitare që lidhin Federatën Ruse me disa vende fqinje”, thuhet në deklaratë. “Duke pasur parasysh mbylljen e vazhdueshme të hapësirës ajrore për fluturimet nga Federata Ruse e urdhëruar nga Bashkimi Evropian më 27 shkurtin e kaluar, të gjithë bashkatdhetarët e pranishëm në Rusi këshillohen fuqimisht që të planifikojnë sa më shumë që të jetë e mundur për udhëtime jashtë vendit. Ata që duhet të largohen nga Federata Ruse iu kërkohet të marrë biletat e disponueshme nga linjat ajrore komerciale sa më shpejt të jetë e mundur”, vazhdoi ai.

Ambasada rekomandoi gjithashtu që të shtyhen të gjitha udhëtimet në Federatën Ruse. Në fillim të kësaj jave, Ambasada e SHBA-së në Moskë lëshoi ​​​​një alarm sigurie që u kërkoi përsëri qytetarëve amerikanë të largoheshin menjëherë nga Rusia, ndërsa ka ende opsione për t’u larguar nga vendi.