Shumica prej nesh e dimë se nuk duhet të kemi pajisje elektrike në dhomën e gjumit, gjatë natës. Hulumtimet e vazhdueshme e konfirmojnë këtë, ndërsa një studim që u përqëndrua në lidhjen midis përdorimit të gjumit celular dhe natës, gjeti mënyrën se si e ndryshon atë duke penguar personin të pushojë.