Inflacioni arriti në 10% në Gjermani, duke shënuar vlerën më të lartë në 70 vitet e fundit. Shifra të ngjashme u regjistruan vetëm për Gjermaninë Perëndimore, gjatë krizës së naftës të viteve ’70.

Sipas Shërbimit Federal të Statistikave, inflacioni në gusht ishte ende në 7.9% dhe vlerësohet të jetë rritur për shkak të skadimit të biletës së vetme për të gjitha SME-të që kushton 9 euro/muaj dhe zbritjes së karburantit.