Pas tensioneve mes Ilary Blasi dhe Francesco Totti mbërrin dhe shifra. Ilary kërkon 20 mijë euro për veten e saj dhe 17 për tre fëmijët në muaj, ndërsa ai 7, nga të cilat zero për ish-bashkëshorten e tij (sepse fiton shumë mirë) sipas tij. Dhe – sipas “Corriere della Sera” – marrëveshja nuk arrihet. Prezantuesja televizive kërkon çantat që ai i mori Blasit me shpresën për t’i kthyer orët e çmuara. Me pak fjalë, pas deklarimeve, është koha për të marrë llogaritë dhe pasuritë që do të ndahen në këtë divorc.

Ilary Blasi kërkon një pagesë të konsiderueshme, Francesco Totti nuk dëshiron ta dijë. Ish-futbollisti është i gatshëm të paguajë vetëm për tre fëmijët e tij, pasi ajo punon dhe fiton shumë mirë. Prezantuesja televizive i shton dozën dhe nëpërmjet avokatit të saj, Alessandro Simeone, paraqet një veprim rivendosjeje në mbrojtje të ndarjes së pasurisë (në bazë të nenit 1168 të Kodit Civil) për t’i rikthyer çantat firmato që i vodhi Tottit. Ish-futbollisti kishte thënë në një intervistë se i kishte marrë si peng për t’i kthyer orët e zhdukura nga kasaforta. Tani edhe avokatët e Totti mund të bëjnë të njëjtën kërkesë për të marrë sendet me vlerë.

Vetëm pronat e paluajtshme të Tottis janë të mëdha, vila, të cilën ish-çifti e ndan me shpresën se do të mund të “dëbojë” tjetrin, kushton rreth 10 milionë euro. As shtëpia e plazhit në Sabaudia nuk është kohët e fundit, e cila është rreth 3 milionë. Dhe pastaj është qendra sportive Longarina e cila drejtohej nga babai i Ilary Roberto Blasi dhe kunati i tij Ivan Peruch, burri i motrës së tij Silvia. Kapiteni Totti i largoi në një kohë të shkurtër por duket se nuk do të jetë e lehtë ekonomikisht të zbardhet problemi.

Ilary Blasi mburret me një trashëgimi shumë interesante që i japin daljet televizive, reklamat, sponsorët, postimet sociale. Për këtë Francesco Totti nuk pranoi propozimin prej 20 mijë eurosh në muaj. Në fund të fundit, një rritje me shifra zero ishte një fyerje e bukur për ish-in e tij që konsiderohet të jetë pala e dëmtuar. Tani Ilary Blasi nuk kërkon marrëveshje do të shkojnë në ‘luftë’. Ndërkohë, taktika e Ilary Blasit për të simuluar qetësinë përballë aferës sentimentale dhe tashmë ligjore që po kalon vazhdon. Ajo zbavitet duke shkuar në opera, teatër dhe aktivitete të tjera.