Raketa e multimiliarderit të ‘Amazon’ Jeff Bezos ka shpërthyer gjatë nisjes drejt hapsirës në një fluturim provë të kompanisë së tij Blue Origin.Kompania hapësinore e 68-vjeçarit, Blue Origin ka lëshuar raketa në hapësirë ​​22 herë si pjesë e programit të tij “New Shepard” pa pasur asnjë incident deri më sot.Një minutë pas ngritjes, mjeti që mbante pajisje kërkimore doli nga kursi dhe raportoi një dështim në shtytje.Një video e publikuar nga Blue Origin tregon sistemin e urgjencës duke ndarë më pas kapsulën nga transportuesi. Ndërsa raketa u rrëzua në Teksas, kapsula u rrëzua me parashutë përsëri në tokë.Sipas Blue Origin, askush nuk u lëndua nga përplasja.