Ukraina mund të eksportojë 3 milion ton grurë nga portet e saj në shtator dhe në të ardhmen mund të jetë në gjendje të eksportojë 4 milion ton prej tyre në muaj, tha zëvendësministri i Infrastrukturës Yuriy Vaskov.

Sipas tij, Ukraina kishte marrë aplikime për 30 anije që do të vijnë në dy javët e ardhshme për të eksportuar grurë.

Eksportet e grurit të Ukrainës kanë rënë që kur Rusia pushtoi më 24 shkurt dhe bllokoi portet ukrainase të Detit të Zi, por tre porte të Detit të Zi u zhbllokuan muajin e kaluar sipas një marrëveshjeje midis Moskës dhe Kievit falë ndërhyrjes së Turqisë.