Kryetari i Partisë së Lirisë, Ilir meta i është bashkuar protestës përpara Ministrisë së Brendshme për tragjedinë e ndodhur në plazhin e Potamit, ku humbi jetën Jonada Avdia. Protesta e thirrur nga shoqëria civile ka pasur për protagonistë të saj, Sali Berishën dhe Ilir Metën që prej ditësh bëjnë politikë me ngjarjen e rëndë të ndodhur në Potam.