Një nga politikanët më të njohur proeuropianë të Ballkanit, liberdemokrati serb Çedomir Jovanoviç, në një intervistë në Podgoricës, që u botua edhe në mediat shqiptare, e cilësoi Dritan Abazoviçin një “adoleshent politik të vonuar”. Sipas Jovanoviçit, kryeministri i Malit të Zi, ka treguar se “mungesën e pubertitetit në moshën e duhur po e kompenson tani”.

Një frazë simbolike për të vizatuar apo për të përhapur mesazhin e “pjekurisë politike” nga udhëheqësit e vendit.
E kur i kthehesh gjendjes në Shqipëri, natyrisht që as nuk ka një pikëtakimi qoftë edhe tangencial një symbol i tillë. Kjo pasi ne kemi sot e kësaj dite fenomenin e dominimit politik të adoleshentëve që trazuar gjithë vendin me sjelljen e tyre gjithë teka në vitet 90 kur nevojitej pjekuri e maturi e sot kur Shqipëria po tenton të lërë adoleshencën e tranzicionit, po përjetojmë fenomenin e “andropauzës politike”, pra atë të insistimit antidialektik të njerëzve që kanë pasur gjithëçka në këto 30 vjet, ku jo vetëm kanë hyrë të rinj e janë bërë gjyshër, por ajo që më e frikshmja është se 4 breza shqiptarësh janë rritur duke parë e përjetuar një kastë politike që riciklon vetveten e nuk largohet.
Edhe pse realisht janë politikisht në andropauzë, nuk kanë mundësitë dhe kapacitetet për t’i dhënë diçka vendit dhe të ardhmes së tij.
E tillë është edhe panorama e “Jurasiç Park-ut” shqiptarë të dinosaurve, të cilët pikërisht ngaqë nuk kanë kapacitetet, aftësitë, mundësitë dhe përkrahjen për të përfshirë vendin në një lëvizje rinovuese politike, po kërcënojnë çdo ditë për zhurma, prishje, “thyrje në mes” apo edhe veprime të tjera me pullë të kuqe, si një shenjë tipike andropauzike.
E në këtë atmosferë gushti, ku kemi përjetuar dy pamje të ndryshme: atë të paralajmërimit të mazhorancës për disa ndryshime ligjore që do të godasin Sali Berishën dhe Ilir Metën, si dhe kërcënimin e tyre se kjo do të shkaktojë revolucion, trazira, largim të Ramës dhe zgjedhje të parakohshme. E që si epilog do të kishim kthimin në qeveri të Sali berishës dhe Ilir Metës, të cilët e kanë bërë fakt të kryer, madje po japin në konferenca të përditshme shtypi se cilat do të jenë ato vendime që do firmosin në ditët e para të pushtetit.