I dërguari i posaçëm i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak ka falënderuar Gabriel Escobar, të dërguarin e posaçëm amerikan për Ballkanin Perëndimor për angazhimin e treguar në arritjen e marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë.

‘Falënderoj të dërguarin e posaçëm amerikan Escobar dhe diplomacinë amerikane për angazhimin e tyre të fortë në mbështetje të dialogut të lehtësuar”, shkruan Lajçak në Twitter.