Dy shtetasve ruse iu ndalua hyrja në Chateau de Vincennes, një ish-kështjellë dhe rezidencë mbretërore në zemër të Parisit, sepse ushtria zbatoi pa dallim një rregull të vendosur në shkurt, raporton AFP.

Gratë u ndaluan nga një ushtar teksa u përpoqën të hynin në vendin historik muajin e kaluar.

Ministria e Mbrojtjes në Francë konfirmoi më vonë se kishte “kufizuar qasjen në instalimet ushtarake për shtetasit rusë” për shkak të pushtimit të Ukrainës

“Ky rregull nuk mund të zbatohet në të njëjtën mënyrë për vendet strategjike dhe për vendet e hapura për publikun, si muzetë”, shtoi një zëdhënës.