epa09889605 (FILE) - Tesla and SpaceX CEO Elon Musk arrives for a statement at the construction site of the Tesla Giga Factory in Gruenheide near Berlin, Germany, 03 September 2020 (reissued 14 April 2022). A statement published by the US Securities and Exchange Commission (SEC) on 14 April 2022 reads that Elon Musk has filed a proposal to acquire all available Twitter shares at a price of 54.20 US dollars per share, an offer that would total in 43.4 billion USD of company value. EPA/ALEXANDER BECHER *** Local Caption *** 56315886

Elon Musk shiti aksionet e Tesla-s me vlerë afro 7 miliardë dollarë (6.9 miliardë), sipas një dokumenti të depozituar në SEC, rregullatorin e tregut të aksioneve në SHBA dhe të postuar në faqen e saj të internetit.

Multimiliarderi dhe shefi i Tesla-s, i përfshirë aktualisht në një betejë ligjore për blerjen e rrjetit social Twitter, shiti rreth 7.9 milionë aksione të Tesla-s midis 5 dhe 9 gushtit, sipas dokumentit.