Versioni për desktop i aplikacionit WhatsApp mund të shkarkohet nga Microsoft Store.

Më parë, përdoruesit e Windows duhej të shkarkonin një aplikacion desktopi të bazuar në ueb ose ta përdornin atë përmes një shfletuesi uebi, por aplikacioni i ri është vendas për Windows, duke e bërë atë më të shpejtë.

WhatsApp i ridizajnuar ka një ndërfaqe pak më të pastër në krahasim me versionin e mëparshëm të aplikacionit, por në thelb nuk duket aq ndryshe. Ndryshimi më i madh është se përdoruesi nuk ka më nevojë të ketë një celular të lidhur me internetin për të sinkronizuar mesazhet ndërmjet pajisjes dhe aplikacionit desktop.

WhatsApp ka njoftuar se ata po punojnë gjithashtu në një aplikacion vendas për macOS.

Për më tepër, funksioni me shumë pajisje ka dalë nga beta dhe është i disponueshëm për të gjithë përdoruesit, duke lejuar që deri në 4 pajisje të lidhen me një llogari WhatsApp pa pasur nevojë për një telefon celular, duke ruajtur enkriptimin nga skaji në skaj.